Irländska hustomtar och charmiga skottar

Första inlägget från  Hanakiyos sida, woo!

Såg återigen en av mina favoritfilmer, P.S. I Love You, för någon dag sen och insåg att soundtracket innehåller en hel del irländsk/skotsk musik. Obviously,då Gerard Butler spelar både charmig och irländsk i filmen, fast han i själva verket är skotsk. Hee.
Skäms för övrigt lite för att erkänna att jag gillar romcoms, föredrar att skapa långa diskussioner om varför actionfilmer är så bra. Men är väl fint att kunna erkänna att man gillar söta filmer också.

En av filmens signaturlåtar, Love You Till The End, som framförs av ett band som många säkert känner till då t.o.m. jag hört om dem sedan tidigare; The Pogues. Tyvärr splittrades de redan 1996, men they’re still going strong på Spotify! Yep, jag gillar svengelska för övrigt. Dock inte engelska med svensk brytning. (Major diffäräns…  /Chiefkatt) Många sångare har en tendens att inte artikulera särskilt mycket när de sjunger men jag har nog inte hört någon sjunga riktigt som Shane MacGowan. Han låter på gränsen till onykter när han sjunger skulle jag nästan vilja påstå, dock står hans sångteknik onekligen för en stor del av bandets charm så det blir tummen upp från min sida!

Har insett att jag tyvärr inte har så mycket erfarenhet av irländsk musik. Om man bortser från min mammas föredetta ringsignal. Lät som ett irländskt riverdance-kompani med lite väl hög volym. Får väl erkänna att jag febrilt sökte efter valfri pyssling att gömma mig bakom. (Att det var jag själv som skickade den till henne kan vi bortse ifrån…låten dvs, inte pysslingen.)

Apropå irländsk musik och folkmusik så hittade jag ytterligare ett band som går, eller snarare gick vid namnet The Incredible String Band. Fann dem i ”1001 album du måste höra innan du dör”, en bok som jag mycket varmt rekommenderar! Ett visserligen känt band, men även de var en gång i tiden underground. Ett riktigt hippieband som lyckades inspirera en hel del artister, från Paul McCartney till Robert Plant. Är inte många band som kan använda sig av så pass många instrument!

Avslutar med ett självtolkat ”citat” av Shane MacGowan,

Onkaisouthwards Sayonara!

(Alternativt ‘Okay, it’s time for Sayonara’. Åsikterna går isär mellan The Londonground och metrolyrics.com… men i krig och karaoke är allting tillåtet.)

Annonser

2 responses to “Irländska hustomtar och charmiga skottar

  1. tsykeltsaren tyker tyken tyckelskotte träna trevligt! [tjylskopspoesi]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s