Musik när jag inte kan sova. Plus min dröm om Johan Palm.

Tänk skriva om gonattmusik idag. Läste i mina dagböcker för att friska upp minnet lite. Se vad jag lyssnat på på nätterna. Förutom musik och kavalkader av plattityder hittade jag en lysande reflektion av underteckad, 14 år, där jag bestämt menar att jag måste låta mina barn växa upp med dansbandsmusik, så att de kan bli rebelliska och börja lyssna på The Smiths istället. Snygg logisk kullerbytta.

Övriga klassiker var en detaljerad formkurva över mitt samvete och, den hade jag glömt bort, en dröm om Johan Palm som fastighetsmäklare. Han försökte lura mig. Han bara; Det är en jävligt flashig vindsvåning. Det var en träkoja i Kanada. Dessutom var den ytterst sparsamt möblerad och väggarna var faluröda. Jag bara; Men Johan. Har du ingen känsla för stil?

Och tillbaka till topic. Som en liten tidslinje.


Håkan Hellström – Ett Kolikbarns Bekännelser
13 år. Jag lyssnade på Håkan nätterna i ända. Fast jag inte hade vart i alla städer. Men jag lyssnade ändå. Sov inte. Bara lyssnade.

Anna Ternheim – Separation Road
14 år. Anna bara kastar tunga, ångestladdade låtar i ansiktet på en, men det är ok. Hon gör det snyggt. Jag får en liten klump i magen. Oftast av glädje.

Jeff Buckley – Grace
15 år. Ni ska bara veta hur arg jag blev när någon kallade Jeffs finstämda stycken för hissmusik. Den var ju bezt i hela världen. Men ja, den kan vara lite hissig.

The Shins – Wincing the Night Away
16 år. Sleeping lessons. Det säger ju allt.

Band of Horses – Infinite Arms
17 år. Band of Horses var liksom det enda som hördes i mitt rum  när jag räknade brädorna i taket. The sun never shines, but that’s alright.

Funderade på att göra en playlist först, men jag tänkte att album är enhetliga och bra. Natten får ett sammanhang. Ja, inatt är Håkan riktigt sentimental, typ.

Men det kommer en sovilovlista.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s